Üheksa korda mõõda ehk minu Eesti ka!

Peeter Jalaka artikkel, mis minu pehme arvamuse kohaselt levitab asjatundmatute inimeste uitmõtteid, esitledes neid demokraatia parandamise ideedena dramaatilise pealkirja all sai lühivastuse Mart Nutilt. Selliste ideede massiline levik võib osutuda ohtlikuks nagu tuletikud lasteaia rühma käes.

Jüri Adams, kehtiva Eesti põhiseaduse projekti põhiautor avaldas arvamust, et Peeter Jalaka jutukese iga lõik vajaks eraldi (vastu)artiklit.

Niikaua kui sel teemal pole oma sõna öelnud Rein Taagepera, Mart Nutt ja Jüri Adams ei maksa “Minu Eesti valitsuskultuuri töögrupi” ideedest liigsesse vaimustusse sattuda. Kultuuri saavad parandada inimesed, kes on selle kultuuri loomisel järjekindlad osalised, mitte kõrvaltvaatav töögrupp, kes täpselt selle kultuuri, mida nad muuta tahavad, toimemehhanismidest arugi ei saa.

Selle teema puhul on tegemist riigi alustalade kallal askeldamisega ning kergemeelsust, populismi ja diletantismi ei tohi siin sallida.

Kuivõrd EPL (Jalakas) ja Linnaleht (Nutt) ei ole võrdse auditooriumiga väljaanded, siis arvan, et väike debatt sel teemal ei teeks paha – olgu see siis tele-, raadio-, võrgu- või pabereetris. Et hoogu vähe maha võtta või nii.

2 responses to “Üheksa korda mõõda ehk minu Eesti ka!

  1. Pingback: Päevaleht katab teemasid, gut! « LUKMANNI KLÕPSKIRI

  2. Pingback: 3. veebruari Foorumi eelmängust « LUKMANNI KLÕPSKIRI

Lisa kommentaar