3. veebruari Foorumi eelmängust

Püüame nüüd ilusti meelde tuletada, kust see tänase Foorumi-saate debatt alguse on saanud (saate peateema oli kahtede valimiste ühele päevale viimine).

Läheme jälle tagasi detsembri algusesse, kus Peeter Jalakas kirjutas Päevalehes sellest, mida heasoovlikud inimesed Meie Eesti töögrupis arutasid. Sellele järgnes artiklite seeria samal teemal, kus Jalaka artiklis edastatud totakaid mõtteid erinevate isikute poolt kommenteeriti. Kokkuvõttes jõudis see välja Rain Rosimannuse artiklini, kus viimane meelde tuletas, et Andrus Ansip olla selle kunagi välja käinud. Niisiis jõuti Foorumisse ja Mart Nutt, kes tõesti asja jagab sai ka lõpuks sõna sekka öelda, kuigi poliitpopp (nimelt kirjutan kahe P-ga) pole tema žanr, aga Foorum just seda on.

Positiivne kogu selle loo juures on see, et üks riigiteema sai jälle läbi arutatud ja ehk mõistab mõni inimene paremini, et praegusel Eesti Vabariigil pole suuri hädasid, mida väga põhimõtteliste muudatuste abil parandada saaks. Parandada saab igaüks eelkõige iseenda läbi.

Pigem võiks uhke olla selle üle, mida me viimase kahe aastakümnega saavutanud oleme.

Lisa kommentaar